Aktivitets-tips från läsekretsen

7 februari, 2018

Vi har fått in tips om bra aktiviteter, från läsare av vårt nyhetsbrev: många tack!

1: Hej
Såg att ni ville ha tipps på en bra aktivitet, jag har en som vi kör här på vårat boende för demenssjuka. Ska försöka att förklara.
Kallas ballongleken. Man sitter några, så många som får plats kring ett stort bord, har en uppblåst ordinär ballong som man med händerna ”puttar” till varandra på bordet. Blir många glada skratt och ganska svettigt efter ett tag. Lycka till
(Monica Nyback, Härnösand)

2: Meddelande: Tips gällande aktiviteter.
Använd pulsmätare (finns olika fabrikat att använda) med en bra mjukvara.Då kan man även följa upp sin aktivitet.Oavsett vilken grundkondition du startar ifrån så är ju utgångspunkten varje individ i sig som är utgångspunkten.
Därefter är det intressanta inte vad individen aktiverar sig med , utan ATT man aktiverar sig och då helst en minimitid varje dag t.ex 10 min som startpunkt.Då har man utvecklats redan efter en månad och man kan följa utvecklingen själv.
Därefter är det bara att öka aktivitetstiden efter sin egen utveckling.All aktivtet som en individ gör som denne inte gjort förut regelbundet är 100% mer än ingen alls.Detta även om den aktiva tiden är jättekort:)
(Christer Nilsson, Sollefteå)